Lägesrapport

Lägesrapport snodd från Sara BE.

Senaste böckerna jag läste: Senast utläst är Karin Tidbecks dystopi Amatka. Den var svinbra, kan jag meddela. Innan det läste jag Rekviem för en vanskapt av Mattias Hagberg. Också mycket bra. Och Susanna Lundins Hindenburg. Jag fattade ingenting, men den var finfin ändå.

Böcker jag läser just nu: Efter ett långt avbrott har jag plockat upp Efter floden av P.C. Jersild igen. Vet inte varför jag släppte den förut, för den verkar riktigt bra. Jag har även börjat på Harry Potter and the Goblet of Fire.

Böcker jag ser fram emot: Karen Russells novellsamling Vampires in the Lemon Grove, som kommer nästa år. Jag är nyfiken på Anders Fagers nyutkomna roman Jag såg henne igen i receptionen också, men mest ser jag fram emot en hög olästa och säkert asbra böcker som ligger på min bokhylla och väntar på att jag ska lämna tillbaka alla biblioteksböcker och läsa dem istället. Jag tror att jag ska utse november till ”bara läsa egna böcker”-månad.

Senaste filmerna jag såg: Dredd, på bio. Jag gillade den, för vad den var: rak, skitig och enkel action med ungefär två hjärnceller, men snygg och med bra soundtrack. Bara en och en halv timme lång och världen ska inte räddas. Det är skönt att se sånt ibland som motvikt till allt episkt trams jag inte kan låta bli att titta på. Jag är osäker på vad jag såg innan den. Jag ser inte så mycket film, utan mest tv-serier, som bekant. Det kan ha varit Underworld: Awakening. Den var kass.

Filmer jag ser fram emot: Jag har fortfarande inte sett Brave och det måste jag verkligen göra något åt. Annars vet jag inte. Jag kommer såklart att se The Hobbit, men är osäker på om jag ser fram emot den eller fruktar den.

Senaste teveserierna jag såg: Av den här höstens pågående serier följer jag Downton Abbey, The Walking Dead, American Horror Story, Vampire Diaries, Nashville, Last Resort och Arrow. När det blir ett glapp mellan dem (heh) slänger jag vanligtvis in något avsnitt från någon av de boxar jag håller på att beta av, som Supernatural säsong fem eller Battlestar Galactica säsong tre. Dessutom ser jag Gods of the Arena för tredje gången, denna gång med kommentarspår. Det kan möjligtvis leda till mer svamlande om Spartacus här, som om det inte räckte med ordbajset i våras.

Teveserier jag längtar efter: Var ska jag börja? Sista säsongen av Spartacus (januari), andra säsongen av Girls (också januari, tror jag), tredje säsongen av Game of Thrones (mars) och sjätte säsongen av Mad Men (vete fan när). Jag är väldigt nyfiken på Hit & Miss, med Chloë Sevigny som transsexuell yrkesmördare, som jag nog ska se när HBO Nordic kickar igång. Och så vill jag ha tredje säsongen av Teen Wolf NU och inte nästa sommar för Stiles Stilinski är fantastisk och förtjänar att dyrkas.

Musik jag lyssnar på just nu: Soundtracket till Dredd (awesomeness!) och sångerna från Buffy-avsnittet Once More, with Feeling. Buffysjungandet på Kontrast satte sina spår. Annars blir det ofta Lana Del Rey på väg till eller från jobbet.

Musik jag ser fram emot: Eftersom jag är ointresserad av musik på det sättet har jag ingen koll alls på kommande saker.

6 reaktioner till “Lägesrapport”

  1. Ja, du måste se Brave. Den är ljuvlig! Sedan hoppas jag du skriver om den här också.
    (Bortsett från att den är ljuvlig som film har jag dessutom svårt att släppa huvudpersonens hår. Så ljuvligt! Sörjer över att den sortens hår (färgen, lockarna) nog bara är möjligt om man är en animerad karaktär.)

  2. m: Det satte spår, som sagt. ;)

    Ika: Jag ville se Brave när den gick på bio, men den gick så himla kort tid med engelskt tal i Uppsala att det inte blev av. *mutter*

    Sara: Jag fiskade fram musiken på Spotify redan på väg hem från bion. ;)

  3. Pingback: Lägesrapport |

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *