Kallar du det där ett monster?

Jag läste på TV.com att The CW håller på med någon sorts remake av 80-talsserien Beauty and the Beast och ska sända den i höst. Den verkar kass (och Kristin Kreuk som tuff snut, allvarligt?) och jag hoppas att jag har vett nog att låta bli den, men jag måste ändå kommentera. Jag menar, bilden ser ju ut som Beauty and the Beauty. Var fan är Beast? ”Vi tar en snygg kille och ger honom ett ärr. Yeah!”

Det är lite svårt att avgöra i det länkande klippet, men det verkar som att han blir lite monstrig i ansiktet och lite Hulken-arg och kastar saker omkring sig. Mesigt! Det är väl inget fel egentligen med monstret på insidan och yada yada, men ger man serien det där namnet får man leverera.

Det påminde mig om Beastly, som är en high school-variant av Skönheten och Odjuret i nutida New York. Varken filmen eller boken den baseras på var något att tjoa över, men jag lyckades tydligen ändå engagera mig tillräckligt för att störa mig på att Kyle inte är ett odjur i filmen. Han blir skallig och får diverse ärr och konstiga tatueringar (the horror!), vilket såklart inte är så kul för honom när de dyker upp helt plötsligt, men han är ju fortfarande mänsklig och uppenbart en snygg kille under ärren. I boken har han klor och huggtänder och massor av päls. Vid ett tillfälle jämför han sig själv med Chewbacca. Fegt, filmskapare. Ni borde låtit honom vara Chewie.

4 reaktioner till “Kallar du det där ett monster?”

  1. Jag tyckte om 80-talets Beauty and the Beast. Där kan man snacka om ett riktigt odjur. Det här med snygga killar med några ärr och tatueringar som ska föreställa odjur är riktigt jävla lame.

  2. Otroligt fegt. Tatueringarna är ju bara snygga på den där killen i Beastly. Lite ärr ger bara karaktär åt personen. Helsjukt när man blir slagen av Disney i en sådan här gren, som Elin påpekar.
    Något riktigt modigt hade förstås varit att göra en remake med ett kvinnligt monster som verkligen är monstrigt. Men med tanke på ovan så lär det väl inte hända…

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *