En första titt på Bunheads

Sommar innebär tv-seriedöd och tid att ägna sig åt trevliga boxar istället för pågående serier (om jag fortfarande inte har sett The Wire när sommaren är slut får ni slå mig), eftersom sommarserierna sällan bjuder på särskilt mycket att hurra för. Två av sommarens nya serier som jag faktiskt har brytt mig om att ta en titt på är dramakomedin Bunheads och polisserien Longmire.

Bunheads är skapad av Amy Sherman-Palladino, som också är kvinnan bakom snabbpratande Gilmore Girls och det är såklart anledningen till att jag blev nyfiken.

Den här seriens pladdrande knasboll är Michelle, dansare i Las Vegas. Efter en extra dålig dag blir hon aspackad och gifter sig med snubben som har hängt efter henne ett bra tag. I hans puttriga lilla hemstad Paradise får hon hantera hans vasstungade mamma och diverse knäppa stadsbor (låter det bekant?) och börjar bonda med några balettjejer. Det är en del Lorelai Gilmore över Michelle, särskilt när hon säger något sarkastiskt, och Kelly Bishop är fantastiskt rolig i en roll som har vissa likheter med den hon spelade som mormor Emily i Gilmore Girls.

Medan de vuxna kvinnorna är underhållande – särskilt när de tjafsar med varandra – är de unga ballerinorna väldigt bleka. Hittills är de mer förutsägbara typer än något som liknar riktiga personligheter. En är talangfull och pinnsmal och otrevlig, en är större och tvivlar på sig själv osv. Oj, det där har jag inte redan sett i typ varenda film/tv-serie som har att göra med dans… Bitchen sticker ut lite, medan de andra tre flyter ihop så att jag knappt minns vem som är vem. Visserligen har det bara gått två avsnitt, men lite mer personlighet skulle man ändå kunnat klämma in åt dem. Dessutom tycker att jag de knasiga stadsborna är mycket mer störiga än roliga. I synnerhet tål jag inte den snyftande hysterikan. Hur kunde någon tycka att hon var en bra idé?

Bunheads är småkul, med vissa inslag av askul, men känns efter två avsnitt ganska meh. Om jag inte har fastnat efter den magiska fyraavsnittsgränsen får det vara.

2 reaktioner till “En första titt på Bunheads”

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *