Kring lyktstolpen

101230_01

Jag har, ovanligt nog, tittat på en jävla massa film den senaste tiden. Annars har ju film, för min del, knuffats bort rätt mycket av tv-serier de senaste åren, men nu har jag fått ett filmryck. (Det kan ju ha något att göra med att det är mellan säsonger nu.)

Igår såg jag om The Chronicles of Narnia: The Lion, the Witch and the Wardrobe och blev glatt påmind om hur magiska delar av den är. Scenerna när Lucy för första gången går genom garderoben och in i Narnia, pulsar storögt genom snön och möter faunen är rakt igenom underbara. Stämningen, lilla Georgie Henleys ansiktsuttryck, snöflingorna i ögonfransarna, kameravinklarna, dialogen, den försiktiga vänskapen. James McAvoy. Så himla fint!

Tyvärr är resten av filmen rätt meh. För långdragen och för mycket hjältepompa runt en kille vars hållning med svärdet får det att verka lika farligt som en smörkniv från hemslöjden.

Nu har jag nyss sett nummer två, Prince Caspian. Den är bättre på hjältepompa-området och är inte alls lika seg (trots att den också är för lång, måste alla nya fantasy/äventyr-filmer vara så förbannat långa? Alla behöver inte leka Peter Jackson ffs!), men saknar istället de där riktigt magiska scenerna. Undrar hur den tredje filmen är och om den är värd att se på bio. Har ni sett?

7 reaktioner till “Kring lyktstolpen”

 1. Prince Caspian har ju däremot slaktat boken å det grövsta. Jag grät när jag såg den för att de förstört den så mycket. #HejNarniaNörd.

 2. Det fanns tre behållningar med första Narnia-filmen tyckte jag:
  1. James McAvoy
  2. Att barnen var rätt fula
  3. Tilda Swinton

  Annars tyckte jag att den var ful, och skamlös i sin flirt med alla amerikanska kristna tokar … Huva!

 3. Såg tredje filmen på bio igår. Helt klart värd att se på bio i min mening! Var första gången jag såg en film i 3d med det var lite häftigt.

 4. Alltså Maria…läs böckerna? Jag har alla. Du kan få låna. Du kan få tillbaka dina TB-böcker någon gång också ;)

 5. Precis, regissörer borde sluta leka Peter Jackson! Det är få som klarar av att behålla publikens intresse i tre timmar utan att filmen känns seg.

  Nya Narnia-filmen är fin men jag är konstig och föredrar de gamla filmerna, trots att specialeffekterna suger suger suger i dem. De är barndom och nostalgi.

  1. Apparently you have never sold cars. These are people who arent trying to cheat you they are trying to make a living, support the wife and kids. People often say you will get your money back on the next one what if the next one doesnt happen for a while all they have to live off of is that little minimum voucher of 75.00 which is taxed. Treat people how you want to be treated put yourself in the shoes of the salesman. People should help eachother. For everyone that does business with me I return the favor shopping at the establishments they own.

Kommentera

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *